OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Tarihçesi için TIKLAYINIZ.

03.03.2024 132

T.C.

YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI

M.E. VAKFI BATIKENT ORTAOKULU TARİHÇESİ

 

Okulumuz 1989 yılında Milli Eğitim Vakfı Batıkent İlkokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Adını, binasını yaptıran Milli Eğitim Vakfı’ ndan ve bulunduğu semtten almıştır. M.E.V. Batıkent İlköğretim Okulu, 1996 yılında ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir.

Okulumuz, 2012 yılında ilkokula dönüştürülmüştür. MEB tarafından geliştirilen 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi (4+4+4 eğitim sistemi)  kapsamında 2013 yılından itibaren ortaokul olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda, 2002 -2003 eğitim-öğretim yılından 2013 yılına kadar tam gün eğitim verilmiştir.  2013 tarihinde sabahçı ve öğleci olmak üzere ikili eğitim sistemine geçilmiştir.

Okulumuz bünyesinde bulunan Anasınıfı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kapatılmıştır.

Okulumuz Spor Salonu, 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Okulumuz 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen eğitim-öğretim anlayışına sahiptir.

Okulumuzda " Beyaz Bayrak" ve " Beslenme Dostu Okul" programları uygulanmaktadır. Öğrencilerimizi akademik olarak daha ileriye taşımak amacıyla DYK(Destekleme Yetiştirme Kursu) programı devam etmektedir. Programların yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli  farklı spor ve sanat dallarında kurslar düzenlenmektedir.

Okulumuzda 15 derslik olup, öğretmenler odası, idari odalar, 1 destek eğitim odası ile birlikte kütüphane, rehberlik servisi, kantin ve çalışan personelin kullandığı idari ve destek odaları  bulunmaktadır.

Halen 55 öğretmeni, üç yöneticisi, bir memuru, 5 yardımcı personeli, 1 güvenlik personeli ve 767 öğrencisi ile MEV Batıkent Ortaokulu kesintisiz olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz değerli öğrencilerini bünyesinde toplayarak temel eğitim almak isteyenlere en iyi imkânları sağlamak ve mesleki eğitim almak isteyenlere de 8. sınıfta gerekli tanıtım ve yönlendirmeleri yapmakla görevlidir. 

Okulumuz analitik düşünme becerisine sahip, sorgulayan, araştırmacı, yenilikçi, girişimci, problem çözme becerisine sahip, dünya ile rekabet edebilen ülkemizin geleceğine yön verecek bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiştir.

Kurum kültürünün ve aidiyet kavramının yerleşmiş olduğu bir okul olmaktan dolayı hep birlikte gururluyuz, güçlüyüz.